Over mij

Echt contact maken is een onderdeel van mijn DNA. Al zo lang ik mij kan herinneren, ben ik nieuwsgierig naar de psyche van de mens en help ik anderen graag verder. Ik heb toegepaste psychologie gestudeerd met als doel iets te
kunnen betekenen voor de mens en de maatschappij. 

Als toegepast psycholoog heb ik inmiddels zes jaar ervaring in het begeleiden van cliënten. Ik werk vanuit de positieve psychologie waar ik oog heb voor de mens tegenover mij. Waarbij ik overtuigd ben dat iedereen de ingrediënten bezit om een leven waardevol in te richten. Een mooi aansluitende techniek hierin is de Acceptance & Commitment Therapy (ACT), derde generatie cognitieve gedragstherapie. Deze techniek geeft inzichten hoe je met tegenslagen van het leven omgaat en welke waardes voor jou echt belangrijk zijn. Met een open en betrokken houding luister ik graag naar wat jou bezig houdt om jou echt te begrijpen. Ik zie snel welke processen er zijn en speel vanuit ACT daar op in. Op deze manier kan ik je helpen meer inzicht in jezelf en de situatie te krijgen. En motiveer ik je om de stappen te nemen die jij eigenlijk wilt nemen om meer in je eigen kracht te komen staan. Op weg naar een leven dat je wilt!

Mijn Verhaal

Op jonge leeftijd zorgde ik al voor anderen en had ik te maken met complexe relaties en psychische stoornissen. Daardoor werd ik snel volwassen. Gelukkig waren er professionals die mij hielpen om te leren omgaan met dit gedeelte van mijn verhaal, zodat ik verder kon ontwikkelen. Hierdoor weet ik uit ervaring hoe groot en lastig de worsteling kan zijn. Eerlijk gezegd had ik ook nooit gedacht dat ik iets met mijn passie psychologie kon doen. Vanwege mijn jeugd had ik een overtuiging dat ik voor altijd beschadigd zou zijn. Nu geef ik juist ruimte aan mijn ervaringsdeskundigheid. Zo heb ik van mijn cliënten vaak teruggekregen, dat zij mijn ervaringsdeskundigheid als waardevol ervaren. Zij geven aan zich sneller en meer begrepen te voelen. Daarnaast doorbreken we ook gelijk de taboe, dat een psycholoog niet menselijk mag zijn. Uiteraard alles in dienst om jou beter te begeleiden en je te laten weten dat je van alles kunt bereiken, zelfs met klachten erbij!

Ontwikkelingen

Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden hecht ik veel waarde aan mezelf te blijven professionaliseren en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Zo volg ik elk jaar een opleiding en ben ik aansloten bij verschillende beroepsverenigingen en intervisie om mezelf scherp te houden. Ik ben aangesloten bij NBTP (Nederlandse Beroepsvereniging Toegepaste Psychologie), NOBCO (Nederlandse C) en ben een gecertificeerde Master ACT therapeut. Ik leef de beroepscode na, zie hier. Op deze manier bied ik bescherming voor de cliënt. Daarnaast doe ik literatuuronderzoek naar thema’s die voor mijn cliënten ten goede komen in hun coachingstraject. Thema’s waar ik mij in verdiep: ontwikkeling, kwetsbaarheid, beschermingsmechanismes, rouwverwerking, communicatie en identiteit.